topbella

Thursday, July 21, 2011

Jiwa TiaDa D0sa

7.15 pm, Sayeda Zainab, Cair0 - it's maghrib! W0w...~ A day passed... Dr. Bell lived in cair0 al0ne at h0me... hehe.... s0 many things t0 d0 guys... till n0w it's n0t 100% d0ne... =)


Dr. Bell here in cair0 was n0t bec0z i'm n0t missing Malaysia my h0me... 0ne by 0ne my frenz went back t0 Malaysia....  I wanna t0 be there t00! but I'll n0t get back t0 Malaysia till my Iman is str0ng en0ugh~ I'm afraid 0f my past life... Oh Allah.... Give me strength..~ MaMa! AyaH! Damn S0 much... i miss u guys! My prayer always f0r both 0f y0u.. Have a nice life! =D


Subhanallah~ t0day... rindu sesangat t0 be with my family~ The m0st Dr. Bell missing is the baby! Dayyan! hehe... my adeq sedara... rindunya nak main dengan baby.... =( Miss u sayang....


Mesty Dayyan dah besar skang.. waaa~ miss u dear...
miss u t00 kakak.... =)

thx Dayyan sent me t0 airp0rt.. Ciannyerr dierr~

Miss u and the puting... haha... =P

waaaaa~~ rindunyer nak dukung Dayyan... Along miss u!


Dayyan.... His just my sepupu.... but Dr. Bell sayang bangat.. the first baby yang Dr. Bell berani mandikan! siapkan makan pakai sume..~ He's the first! Yang sebl0m tuh sume berani sikit2 jerk.... wuuu...~ Rndunyer baby. hehe.... Guys, Baby is s0me0ne inn0cent! Ibarat KAIN PUTIH... Ibu bapa lah yang mencorakkan kain tuh wether it's nice or n0t... Rasulullah SAW ada bersabda yang bermaksud ; 
"Bayi itu lahir dalam keadaan fitrah, suci bersih, maka ibu bapanyalah yang menjadikan dia Yahudi, Nasrani atau Majusi."
 T0 all parents 0ut there..~ wether the new parents 0r the 0ld one... Please LOVE y0ur children with fully hearted! Menatang bagai minyak penuh tak bermaksud akan menjadikan anak- anak se0rang yang manja dan mengada-ngada. Didiklah anak itu dengan cara yang diredhai.. Dekatkan diri anak-anak pada Allah... Biarkan anak-anak kenal siapa pencipta-Nya 100%! Barulah Allah akan t0long make 0ur children Soleh and Solehah~ Insya-Allah.. =D


DR. BELL SAID : I'm t00 sad f0r seeing anak-anak sumbang mahram yang dibuang merata~ Tak ada kesan langsungkah dalam hati perempuan-perempuan yang lahirkan baby tuh??? Dr. Bell peliklah... Kalau perempuan itu ada rasa cinta pada sang kekasih... tapi takkan tak ada sekelumitpun rasa kasihan pada sang bayi??? Masya-Allah betapa Allah tutup hati mereka.


Nau'zubillah~ Apalah yang ada dalam hati ibu diz baby??? see guys! Please berfikir sebelum bertindak! Jangan biar Nafsu menjdi Raja c0z Nafsu akan buat kita nampak Seburuk-bruk manusia di hadapan Allah!  H0rmatilah hak bayi-bayi ini. ZALIM!! Baby ni tak sempat suarakan hak dier... tapi kita dah jatuhkan hukuman pada dier dulu. Menzalimi orang lain sesungguhnya Allah dah sediakan balasan yang setimpal....




Guys, JIWA ITU TIADA DOSA! tapi mereka yang menanggung dosa ibu bapa mereka yang berzina. Kemudian, mereka dibuang! Manusia yang make it like this lebih busuk dari binatang!!!!! Binatang pun tau sayang anak diorg la...~ THE BABY SHOULD BE LIVE..... Allah bagi peluang pada dia untuk hidup~ Penat dier bertungkus-lumus berlawan dalam perut ibu untuk hidup... untuk menikmati alam ciptaan Allah.... but after had w0n the race, their parents juz threw them like trash! Langsung tak hargai susah payah di0rang tuk jumpa mak bapak diorg... Be a rasi0nal pers0n....~  i beg...


DR. Bell bukan nak kata i'm t00 g00d but kes buang bayi kat malaysia sangat menjadi-jadi. Dr. Bell yang tak dapat baby lagi neh nak sangat-sangat baby! but yang dah dapat tuh why u ols buang???? Ada 0tak ke takde?? Owh Dr. Bell luper..... ada 0tak tapi tak tau nak gune!!! 


Guys, F0r th0se yang nak kahwin.. please make sure u ols sangat-sangat dah bersedia.... F0r ur children sake.... pleaze! Janganlah seksa anak-anak dengan perangai kita. Prepare urself f0r what u should then make it the way.... even u ols tak berzina... but anak-anak yang tak cukup kasih sayang ibu-bapa pun sama jerk effect ngan anak-anak yang terbuang.. D0 understand ur anak's feeling... Tak cukup sekadar u ols bagi kekayaan... kemewahan.. Duit.. Kesenangan.... kasih sayang itu melebihi segala-galanya!


See guys~ Kesan kalau tak cukup kasih sayang... anak-anak akan liar... hati keras... tak bley nak bentuk agy... kadang2 sampai tak h0rmat dah ibu bapa~ yess!! diz is the truth! Dr. Bell saw myself! time tuh, jangan salahkan anak-anak u ols.... jangan salahkan Allah.. jangan salahkan takdir... Bec0z all of diz came fr0m y0u! the parents..... Dr. Bell d0a agar all my readers 'll be da best parents s00n... Dun f0rget t0 contact me when u get a baby... i wanna be their aunt~ =D Aminnn.... bless 0f all fr0m Allah...

Salam Ababah... -ANAA'AA





2 comments:

.lutazzihayadih. said...

I really adore of ur strong spirit.Mabruk aleiki.Im trying to be strong like u.This is my last night here.Doakan gue ya>
Semoga kite jadi parents yang mampu melahirkan anak2 yg kenal Pencipta,barulah mampu ikut syariatnya :)
Jaga diri baik2,jaga iman,masa<---dia ni lari laju...

Cube Printing & Service said...

Ya ALLAH tidak ku pinta yang menawan Tidak kuharap yang hartawan Bukan jua kerana kedudukan Cuma Ku damba insan Yang sepadan Kasihnya sejati bukannya kerana paksaan Biarpun derita yang menjadi rintangan Ketulusannya yang tiada bandingan Tercipata ayu indahnya peribadi insan,,, i wont giveup on u

Post a Comment

I'm n0t G00d but Me is Me

My Photo
DR. BELL
Shah Alam, Selang0r, Malaysia
TiAda RinDu itu aku Hadiahkan untuk selain-MU Kecuali pada yang empunya Rindunya hanya untuk-Mu
View my complete profile